U ZVORNIKU NEZAPOSLENO 112 RATNIH VOJNIH INVALIDA DO 60 GODINA

0

ZVORNIK – Gradska organizacija ratnih vojnih invalida Zvornika ima više od 800 članova, od kojih je 112 u dobi do 60 godina nezaposleno, kao i 19 ratnih vojnih invalida starosti od 60 do 65 godina, rekao je danas predsjednik ove organizacije Dragislav Mijanović.

Mijanović je na konferenciji za novinare rekao da 20 ratnih vojnih invalida nema penziju i ne mogu da računaju na zaposlenje jer su navršili 65 godina.

“Sa ovim podacima upoznali smo Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske i zatražili da se o ovoj kategoriji stanovništva povede više brige”, rekao je Mijanović.

Podsjećajući da su na području grada Zvornika izgorjela dva stana ratnih vojnih invalida, a kod jednog krov kuće u zvorničkom naselju Meterize, Mijanović je rekao da je Gradska uprava sanirala krovne konstrukcije ovih stanova i kuće i postavila fasadnu stolariju te time završila poslove iz svoje nadležnosti.

“Za pomoć u saniranju izgorjelog prostora unutar stanova obratili smo se resornom ministarstvu, ali od njih za predmetne zahtjeve nismo dobili odgovor”, rekao je Mijanović.

On je istakao da je ponovo zatraženo od resornog ministarstva da ovo pitanje riješi i, ukoliko ne bude pozitivnog odgovora, obratiće se ponovo lokalnoj upravi da izađe u susret i adaptira izgorjele stanove ratnih vojnih invalida druge kategorije.

Mijanović je rekao da Predsjedništvo Gradske organizacije ratnih vojnih invalida u Zvorniku nije saglasno sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske od 9. marta koja se odnose se na boračku populaciju nego traže da osnovica za izračunavanje invalidnine bude 80 odsto od najniže plate u Srpskoj.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име