U Zvorniku nizak stepen vakcinacije – oko 12 odsto građana vakcinisano

0

ZVORNIK – Na teritoriji grada Zvornik i dalje je nizak postotak građana koji su se vakcinisali. Prema riječima načelnice Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja Zvornik Cvijete Ostojić Vasić, zaključno sa današnjim danom postotak vakcinisanih je oko 12 odsto, tačnije vakcinisano je ukupno 6.525 osoba, navodi Radio Osvit.

„Mi radimo svaki dan, ali na dnevnom nivou je veoma mali broj zainteresovanih građana za vakcinu, što je zabrinjavajuće. S druge strane imamo veći broj oboljelih i hospitalizovanih pacijenata, a povećan je i broj osoba koje su preminule od posljedica virusa korona“, ističe Ostojić Vasić.

Ona je dodala da ova zdrastvena služba još uvjek nema prave informacije o broju sugrađana koji su se vakcinisali u Republici Srbiji. Vasić Ostojić kaže da je u najavi i treća buster doza, te da oni građani koji nemaju državljanstvo u Srbiji neće moći da prime treću dozu u toj zemlji.

„Mislim da bi smo tada trebali imati bolje podatke o ukupnom broju vakcinisanih u gradu Zvorniku, jer će građani da bi primili buster dozu morati dostaviti potvrdu o primljenoj prvoj i drugoj dozi vakcine“, pojašnjava Ostojić Vasić.

Vakcinalni punkt u Zvorniku smješten u objektu Moskva, te da radi svaki radni dan od 8 do 18.30 časova , a subotom od 9 do 13 časova.

Građanima su svakim danom dostupne Sinofarm vakcine, a mogu se primiti i vakcine Sputnik i Pfizer naglašava načelnica Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja Zvornik Cvijeta Ostojić Vasić.

(Radio Osvit)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име