U Zvorniku održan seminar za stručne saradnike u osnovnim i srednjim školama regije Birča

0

ZVORNIK – U zvorničkom SŠC „Petar Kočić“ juče je održan seminar za stručne saradnike u osnovnim i srednjim školama regije Birča.

Nina Ninković, načelnik za predškolsko i osnovno obrazovanje u RPZ-u Republike Srpske kaže da se obuka stručnih saradnika provodi već tri godine, u organizaciji Republičkog pedagoškog zavoda i Društva psihologa Republike Srpske, a uz podršku UNICEF-a BiH.

– Cilj obuke je jačanje kapaciteta stručnih službi škole zarad bolje podrške djeci i njihovim roditeljima. Svi programi su visoko ocijenjeni od strane učesnika jer ih planiramo prema njihovim potrebama, odnosno oni postavljaju probleme, a mi dajemo odgovore putem ovakvih skupova. Danas smo završili temu kojom smo se bavili proteklih godinu dana, a to je „Saradnja sa porodicom“. Danas smo počeli novu temu, odnosno „Savjetodavni rad stručnih saradnika sa učenicima, roditeljima i nastavnicima“ – rekla je Ninkovićeva.

Ona je dodala da su se dotakli i unapređenja sopstvene prakse, odnosno teme samorefleksije.

– Po prvi put su u Republici Srpskoj „svjetlost dana“ ugledali standardi rada stručnih saradnika u Republici Srpskoj. Mi do sada nismo imali jedan takav dokument koji daje okvir za rad psihologa, pedagoga, defektologa i socijalnih radnika – istakla je Ninkovićeva i dodala da u radu učestvuju stručni timovi, te navela da je današnji domaćin skupa Biljana Pisić, član stručnog tima za praćenje primjena referalnog mehanizma u Srpskoj.

(infobirac.net)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име