U Zvorniku održana radionica za mlade o građanskom aktivizmu

0

ZVORNIK – U Zvorniku je danas održana radionica za mlade o temi građanski aktivizam, koja ima za cilj da podstakne mlade da se u svojoj lokalnoj zajednici aktivnije počnu baviti temama koje su od interesa za njih, kao i sve građane.

Radionicu je organizovala Gradska uprava u saradnji sa “Koalicijom za pozitivan Zvornik” i Misijom OEBS-a u BiH.

Načelnik gradskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Darko Stefanović napomenuo je da je ovo samo jedna u nizu aktivnosti koje se realizuju već duži period, što će biti nastavljeno.

“Cilj navedene teme je da se mladim ljudima ukaže kako oni mogu da utiču na donošenje i mijenjanje politika u njihovoj lokalnoj zajednici, konkretno gradu Zvorniku”, rekao je Stefanović novinarima.

On je naveo da grad Zvornik izdvaja značajna sredstva za omladinske projekte, tako da ovogodišnja budžetska stavka za ove namjene iznosi 20.000 KM.

Stefanović je naglasio da Gradska uprava izdvaja značajna sredstva i za nevladine organizacije kako bi i one svojim projektima dodatno unaprijedile i ukazale put kojim grad Zvornik treba da se kreće u budućnosti.

“U prethodnom periodu realizovan je i `Dan otvorenih vrata` gdje su mladi ljudi mogli da dođu i u razgovoru sa savjetnikom za mlade predlažu svoje ideje za poboljšanja uslova života u njihovim mjesnim zajednicama ali i donošenje politika koje se tiču njihovog života”, rekao je Stefanović.

Predstavnik OEBS-a Milana Memić istakla je da je ova aktivnost u Zvorniku jedna u nizu koje misija OEBS-a podržava u BiH kada je riječ o aktivnostima i radu lokalnih koalicija za borbu protiv mržnje.

Ona je podsjetila i da u Zvorniku već nekoliko godina djeluje “Koalicija za pozitivan Zvornik”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име