U Zvorniku ove godine se radi 140, u naredne tri godine između 500 i 600 novih parking mjesta

0

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović izjavio je danas novinarima da će uskoro biti završena izgradnja 140 novih parking mjesta na nekoliko lokacija u gradu te istakao da je u toku kupovina starih kuća u naselju B-blokovi i na potezu od stare bolnice prema naselju Šćemlija kako bi se pravila nova parking mjesta.

On je najavio da je cilj Gradske uprave da u naredne tri godine naprave između 500 i 600 parking mjesta.

– Od svih zadataka Gradske uprave, najmanje je urađeno na ovom polju. Ove godine uradićemo ili je završeno 140 parkinga na nekoliko lokacija, a pristupiće se urađenju ulaska, izlaska i ocrtavanja mjesta i na parkingu pored gradskog stadiona – rekao je Stevanović i na pitanje novinara koliko je realno da se uradi novih više od 500 mjesta istakao da će već u narednoj godini biti urađeno 170 novih parkinga.

– Naredne godine uradićemo 170 parkinga, a u sljedeće dvije godine nastavićemo isti trend kako bismo obezbijedili da u špicevima svi imaju mjesto za parkiranje. Svjedoci smo da u popodnvenim satima i vikendom ima dovoljno mjesta za parking tako da je cilj da se obezbijede mjesta u tim špicevima i to na određenim lokacijama – naveo je Stevanović i dodao da bi uslovljavanje graditelja stambenih zgrada da grade isti broj parkinga i stanova zaustavilo stanogradnju.

– Do sada je to urađeno samo u tri stambene zgrade. S obzirom na geografski položaj i raspoložive lokacije teško je praviti zgrade sa tolikim brojem parkinga. Svjedoci ste da se tu ne prave zgrade od 100 stanova nego od 10 do 20 ili 35, a to sve uzrokuje lokacija. Dodatno uslovljavanje građevinaca bi zaustavilo stanogradnju – rekao je Stevanović i dodao da je od njegovog dolaska na ovu poziciju u Zvorniku izgrađeno 1.000 stambenih jedinica.

(infobirac.net)

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име