U Zvorniku preventivne aktivnosti povodom bezbjednog učešća pješaka u saobraćaju

0

ZVORNIK – Policijski službenici Policijske uprave Zvornik u saradnji sa predstavnicima Auto-moto društva „Semafor“ Zvornik, izvršili su danas podjelu letaka „Budi vidljiv, ne budi figura!“, učenicima Osnovne škole „Jovan Cvijić“, u Drinjači, kod Zvornika, ali i ostalim građanima, sa ciljem bezbjednog učešća svih učesnika u saobraćaju, a naročito djece.

S obzirom da je sa početkom drugog polugodišta školske godine povećano prisustvo djece na ulicama, kako u zonama škola tako i na trasama kretanja, policijski službenici preduzimaju niz preventivnih aktivnosti sa ciljem edukacije djece koja prvi put samostalno učestvuju u saobraćaju, ali i podizanja svijesti vozača da oprezno voze i smanje brzinu kretanja vozila, te poštuju saobraćajne propise, a sve sa ciljem zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju.

Nakon održanih aktivnosti, učenicima su uručeni prigodni pokloni. U toku mjeseca januara 2021. godine, u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile na području Policijske uprave Zvornik, četiri pješaka su zadobila tjelesne povrede.

Policijski službenici će i u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem preventivnih aktivnosti s ciljem poboljšanja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

(infobirač. net)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име