Ublažavanje mjera u Srpskoj, šest osoba za stolom u lokalima

0

BANJALUKA – Institut za javno zdravstvo RS donio je uputstva za postepeno ublažavanje mjera u ugostiteljskim objektima, a odobreno je prisustvo šest osoba za stolom, navedeno je na sajtu Instituta, prenose “Nezavisne”.

Kako je preporučeno, u izuzetnim slučajevima, maksimalno šest osoba može sjediti za dva spojena stola uz razmak ne manji od jednog metra između osoba koje sjede za ovim stolovima.

Udruženja Horeca RS se takođe oglasilo na svojoj Facebook stranici i navelo da je na osnovu njihovog djelovanja i zalaganja omogućeno da za stolom može da bude šest osoba.

Institut podsjeća da poslodavci treba da poštuju higijenske prakse i već utvrđene standarde koji se primjenjuju na njihovo područje rada (higijena ruku i respiratorna higijena, dosljedno nošenje zaštitne maske i održavanje udaljenosti od najmanje dva metra te izbjegavanje nepotrebnog bliskog kontakta s ljudima). Neophodno je da vode evidenciju o poštovanju preporuka i o zdravstvenom stanju zaposlenih na licu mjesta za svaki radni dan.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име