UGOVOR O IZGRADNJI KANALIZACIJE VRIJEDAN DVA MILIONA KM

0

ZVORBIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i predstavnik firme “Keso gradnja” Petko Jokić potpisali su danas ugovor o završnoj izgradnji kanalizacione mreže i postavljanju prečistača otpadnih voda u zvorničkoj mjesnoj zajednici Branjevo, vrijedan dva miliona KM.

Stevanović je, kako prenosi Srna, nakon potpisivanja ugovora, rekao novinarima da se projekat završetka kanalizacije u Branjevu realizuje sa Ambasadom Češke u BiH.

“Češka Vlada obezbijedila je svu opremu, cijevi, zaptivke, prečistač i drugi potreban materijal, dok je grad Zvornik obezbijedio sredstva za izvođenje radova, skladištenje materijala i lokaciju na kojoj će biti postavljen prečistač”, naveo je Stevanović.

On je naglasio da će, nakon završenih radova, Branjevo, kao najmnogoljudnije naselje na području Zvornika, biti prva mjesna zajednica van grada koja će imati kompletno završenu kanalizacionu mrežu sa najmodernijom tehnologijom.

Stevanović je zahvalio Češkoj što je imala razumijevanja za potrebe stanovnika Branjeva.

Predstavnik izvođača radova Jokić rekao je da grad Zvornik učestvuje u finansiranju ovog projekta sa 962.000 KM i dodao da su u tu cijenu uračunati zemljani radovi, montaža i skladištenje opreme koju je donirala češka Vlada.

On je rekao da je ukupna dužina primarne i sekundarne kanalizacione mreže oko 33 kilometra i da će biti dovedena do svakog domaćinstva u naselju Branjevo.

Ističući da će radovi početi za 15 dana, Jokić je rekao da je rok završetka radova na ovom projektu 365 dana.

(foto: infobirac.net)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име