UGOVORI SA 28 LICA PO PROGRAMU ZAPOŠLJAVANJA BORAČKIH KATEGORIJA

0

SREBRENICA – Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić potpisao je danas ugovore sa 28 lica iz Srebrenice i Bratunca kojima su odobrena sredstva po Programu sufinansiranja samozapošljavanja djece poginulih boraca, demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida.

Ugovori su potpisani sa 10 korisnika iz Srebrenice i 18 iz Bratunca po Programu “Zajedno do posla” i svi će od Zavoda dobiti po 10.000 KM.

Vujičić je potpisao ugovore i sa šest poslodavaca iz Srebrenice i Bratunca, kojima su odobrena sredstva po Programu podrške zapošljavanju u privredi putem isplate podsticaja u izosu uplaćenih poreza i doprinosa za novo zapošljavanje radnika.

Za četiri poslodavca iz Bratunca obezbijeđeno je 60.000 KM, a za dva iz Srebrenice 21.000 KM.

Vujičić je rekao novinarima u Srebrenici da je sredstva za Program “Zajedno do posla” obezbijedila Vlada Republike Srpske i da će korisnicima 70 odsto biti uplaćeno nakon potpisivanja ugovora, a 30 odsto u idućoj godini.

Zavod će ukupno po osnovu današnjih ugovora uložiti 361.000 KM za samozapošljavanje i zapošljavanje po ova dva programa u srebreničkoj i bratunačkoj opštini u ovoj godini.

Vujičić je poželio uspjeh u radu svim potpisnicima ugovora i razvoj biznisa kojim se bave i najavio nove programe podrške zapošljavanju u ovoj godini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име