Uhapšen radnik Tužilaštva BiH, osumnjičen da je tražio 10.000 evra

0

ISTOČNO SAAJEVO – Radnik Tužilaštva BiH Mustafa Vrabac (38) uhapšen je juče i pod istragom je zbog sumnje da je stupio u kontakt sa jednom osobom, te tražio za sebe 10.000 evra, kako bi pokušao uticati i ishoditi povoljniji status za navodnog osumnjičenog.

“U vršenju koruptivnih aktivnosti, osumnjičeni je uz naredbu Suda BiH i akciju Tužilaštva i policijskih agencija, zadokumentovan i uhapšen zbog primanja nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu uticajem”, naveli su iz Tužilaštva BiH.

Kako su dodali, Milanko Kajganić, glavni tužilac, naložio je suspenziju i udaljenje osumnjičenog iz kapaciteta Tužilaštva BiH.

“Tužilaštvo BiH i glavni tužilac pozivaju građane da prijave svako koruptivno i nezakonito postupanje, naročito ako su počinioci tih aktivnosti uposlenici institucija i agencija za sprovođenje zakona, kako bi se nezakonita postupanja procesuirala sa ciljem odstranjivanja korumpiranih uposlenika iz svih institucija, a naročito agencija za sprovođenje zakona”, naveli su iz Tužilaštva BiH.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име