UPLAĆENA 1,82 MILIONA KM IZ PROGRAMA SOCIJALNOG ZBRINJAVANJA RADNIKA

0
???????

BIJELJINA – Fond za penzijsko i indalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske uplatio je 1,82 miliona KM iz Programa socijalnog zbrinjavanja radnika u ovoj godini.

Sredstva u ukupnom iznosu od 1.820.107 KM su odobrena i isplaćena na osnovu odluke Vlade Republike Srpske, saopšteno je iz Fonda PIO.

Od ukupne sume koja se raspoređuje Fondu PIO za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje, 278.544 KM je za 33 radnika iz 22 preduzeća koji su se prijavili na javni poziv Fonda od 1. septembra do 31. oktobra, koji uplatom navedenih sredstava stiču uslove za starosnu penziju.

Preostali dio od 1.541.562 KM se raspoređuje za uplatu doprinosa za sve
radnike zaposlene u preduzećima – “Fusol” iz Nevesinja /151 radnik/, “Sana trgovina” iz Novog Grada /56 radnika/, “Žitopromet” iz Prijedora /185 radnika/, “Alpos” tvornica cijevi iz Prnjavora /105 radnika/, “Hidrogradnja” sa Pala /75 radnika/.

Ide i ka radicima u “Energoinvestu” MDP Institut za osiguranje kvaliteta Istočno Sarajevo iz Istočnog Novog Sarajeva /10 radnika/, Tržni centar Istočno Sarajevo iz Istočnog Novog Sarajeva /šest radnika/, “Romasok” sa Sokoca /52 radnika/, “Kozaraturist” iz Prijedora /38 radnika/ i Rudnik nemetala “Stanari” iz Stanara /dva radnika/.

Time su potpuno izmirene obaveze za sve radnike u navedenim preduzećima.

Radnici kojima su uplaćena sredstava čime ispunjavaju uslove za penziju, mogu odmah da podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na starosnu penziju u nadležnoj poslovnici Fonda.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име