Uređenje u gradu u narednih 45 dana

0

ZVORNIK – Na gradskom području počev od danas, te u narednih 45 dana, biće realizovano nekoliko aktivnosti čime se nastavlja kontinuitet na popravljanju uslova u gradu i njegovom uljepšavanju.

U okviru uređenja gradske plaže biće rekonstruisana sva tri paviljona i postavljena dva nova. Planirana je sadnja oko 50 stabala topole, dok će tri dotrajala stabla biti uklonjena, a krošnje na postojećem drveću okresane. Biće izgrađeno košarkaško igralište na mjestu nekadašnjeg pješčanog terena, a na dvije lokacije postavljeni roštilji.

Dječiji parkić dobiće nove klupe, kante za otpatke i česmu, dok će gumene podloge ispod sprava biti zamijenjene novim. Na određenim lokacijama u gradu u planu je postavljene novih ljuljaški, klackalica i vrtuljaka.

Dva vajrles hotspota, jedan u gradskom parkiću i drugi na prostoru Doma zdravlja i Bolnice, omogućiće građanima besplatan internet na ovim lokacijama.

Na području B-blokova i Srpske varoši biće uređeno 75 novih parking mjesta, te naloženo uklanjanje nelegalnih objekata, sanacija ruševnih objekata u privatnom vlasništvu, kao i čišćenje zaraslih parcela.

„Ovo će doprineti da grad dobije ljepši izgled, da se poboljšaju uslovi za život i provođenje slobodnog vremena u njemu, te da najmlađi Zvorničani dobiju uređene površine za igru“– rekao je gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović.

(Izvor: Grad Zvornik)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име