USKORO POČINJE REALIZACIJA NEKOLIKO ZNAČAJNIH PROJEKATA

0

SREBRENICA – Zahvaljujući pomoći Vlade Republike Srpske uskoro će biti nastavljeno uređenje i asfaltiranje preostala četiri kilometra neasfaltiranog lokalnog puta do sela i Manastira Karno u opštini Srebrenica, rekao je načelnik ove opštine Mladen Grujičić.

Grujičić je novinarima izjavio da je završena administrativna procedura i pripreme za nastavak realizacije ovog projekta koji je obuhvatio i asfaltiranje 2,2 kilometra puta do srednjovjekovnog Manastira Sase, što je prošle godine završeno.

Prema Grujičićevim riječima, tim projektom predviđena je i izgradnja proizvodne hale u industrijskoj zoni u Potočarima.

Srebrenički načelnik kaže da je Fond za zaštitu životne sredine Republike Srpske obezbijedio 100.000 KM za projekat zamjene 169 svjetiljki ulične rasvjete na 13 od ukupno 73 lokacije u ovoj opštini.

Takođe, Grujičić je najavio da će uskoro početi radovi na sanaciji klizišta uz lokalni put od Srebrenice prema najvećoj povratničkoj mjesnoj zajednici Sućeska.

Sredstva za realizaciju tog projekta obezbijedio je Savjet ministara.

Grujičić je najavio i da će uskoro početi isporuka stambenih kontejnera domaćinstvima čije kuće uništene u selima i nisu obnovljene nakon rata, a te porodice obrađuju svoja imanja.

On je precizirao da se privodi kraju procedura po raspisanom javnom pozivu i da će biti dodijeljeno ukupno 25 kontejnera za boravak domaćinstava u toku sezone poljoprivrednih radova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име