USVOJEN REBALANS GRADSKOG BUDŽETA OD 32,5 MILIONA KM

0

ZVORNIK – Skupština grada Zvornika usvojila je danas Nacrt rebalansa gradskog budžeta za ovu godinu od 32.533.520 KM, što je u odnosu na prvobitni plan više za 630.520 KM.

Zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović izrazio je zadovoljstvo ostvarenjem budžeta, imajući u vidu pandemiju virusa korona i sve što je uticalo u toku godine na budžetska sredstva.

“Budžet je rebalansom budžet povećan, ali, kada posmatramo izvorne prihode, on je za milion KM manji. To su, prije svega, prihodi od poreza na dodatu vrijednost /PDV/ i to je glavni i najveći razlog za smanjenje prihoda”, rekao je novinarima Ivanović.

On je istakao da je grad imao pomoć Vlade Republike Srpske, što je mnogo značilo da se prebrode teški mjeseci, april i maj, zbog pandemije virusa korona.

Ivanović je naglasio da je Nacrt rebalansa budžeta usvojen sa jednim uzdržanim glasom, ocijenivši da to govori da se sredstvima raspolagalo domaćinski, te je, zbog toga, i bila gotovo jednoglasna podrška.

Načelnik gradskog Odjeljenja za finansije Srđan Despić istakao je da su razlozi za rebalans povećanje određenih pozicija na transferima i primicima od ulaznog i izlaznog PDV-a, kao i smanjenje prihoda i rashoda.

“Transferi se odnose na pomoć Vlade Republike Srpske od 1.270.000 KM koju smo dobili za ublažavanje posljedica virusa korona, potom od Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije za asfaltiranje određenih puteva u mjesnim zajednicama, te za Centar za socijalni rad za oboljelu djecu čije liječenje, posredstvom lokalnih zajednica, finansira država”, rekao je Despić.

Gradska Skupština donijela je odluku kojom je poreska stopa za oporezivanje nepokretnosti na području Zvornika za 2021. godinu utvrđena u visini od 0,14 odsto, što je na nivou prethodnih godina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име