USVOJENA ODLUKA KOJOM SE ODOBRAVA NOVAC ZA IZBORE

0

SARAJEVO – Savjet ministara danas je jednoglasno usvojio posebnu odluku kojom se odobrava novac za finansiranje opštih izbora koju je predložio ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda.

Prethodno je Savjet ministara na današnjoj sjednici usvojio Nacrt zakona o budžetu. Nacrt zakona o budžetu usvojen je jednoglasno i u istom obliku kako je i predloženo.

Nakon što Savjet ministara usvoji nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH, on se upućuje ustavnom predlagaču – Predsjedništvu BiH koje utvrđuje prijedlog zakona, poslije čega ga na konačno usvajanje upućuje Predstavničkom domu i Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Globalni okvir fiskalnog bilansa i politika u BiH zadao je okvire za budžet institucija BiH za 2022. godinu koji će iznositi 1.073.600.000 KM od čega su izdvajanje prihoda od indirektnih poreza za nivou BiH 865.500.000 KM, a ostatak su vlastiti prihodi.

Ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda održaće danas u Sarajevu konferenciju za novinare nakon sjednice Savjeta ministara, rečeno je Srni u Ministarstvu finansija i trezora.

Po završetku sjednice biće objavljeno saopštenje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име