UVOĐENJE NOVIH MJERA ZAVISIĆE OD RAZVOJA EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE

0

BANJALUKA – Uvođenje novih mjera s ciljem zaštite stanovništva od virusa korona zavisiće od razvoja epidemiološke situacije u narednom periodu, saopštio je Tim za praćenje provođenja mjera Republičkog štaba za vanredne situacije.
U saopštenju se navodi da sve nadležne institucije treba da nastave da djeluju sa istom opreznošću i nadzorom epidemiološke situacije, kao što je bio slučaj u prethodnom periodu.

Tim upozorava da predstoji relativno nepoznat razvoj epidemiološke situacije povezan sa novim meteorološkim uslovima, kišom i hladnijim vremenom, te dužim boravkom u zatvorenim prostorima.

“Ti uslovi su već rezultirali porastom broja pozitvnih slučajeva i većim brojem kovid hospitalizovanih u bolnicama Republike Srpske”, navedeno je u saopštenju.

Analizirajući krivulje zaražavanja i ozdravljenja, kao i rad svih institucija – Vlade, Republičkog štaba za vanredne situacije, policije, inspektorata, civilne zaštite, Instituta za javno zdravstvo i posebno svih zdravstvenih radnika i ustanova, Tim je zaključio da su Vlada i Republički štab pravovremeno reagovali na sve izazove pandemije korona virusa.

“Takođe, uspostavljene mjere su bitno dopirinijele očuvanju zdravlja stanovništva i privrednih aktivnosti. To se lako može utvrditi i potvrditi komparativnom analizom sa našim okruženjem ili bilo kojim regionom u Evropi”, dodaje se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име