Vidović: Zdravstvu povećanje plate šest odsto, ostalima pet odsto

0

BANJALUKA – Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je da je prijedlog Vlade Republike Srpske da povećanje plata u zdravstvu bude šest odsto, a ostalim radnicima u Srpskoj pet odsto.

Obrazlažući na posebnoj sjedinci Narodne skupštine Republike Srpske set zakona kojima se uređuje povećanje plata i poboljšanje materijalnog položaja svih radnika u Srpskoj, Vidovićeva je istakla da će sve ove plate imati i dodatno povećanje po osnovu povećanja dohotka koji je neoporeziv.

Ona je rekla da je za povećanje plata zaposlenima u zdravstvenim ustanovama u javnom sektoru Republike Srpske od šest odsto od juna do decembra potrebno dodatno izdvojiti 11,9 miliona KM.

Kada je u pitanju pomjeranje koeficijenata za zdravstvo, Vidovićeva je rekla da je direktorima javnih zdravstvenih ustanova koeficijent povećan za tri odsto, nekvalifikovanim radncima za 12 odsto, dok su ostali koeficijenti u prosjeku povećani za šest odsto.

Ona je navela da je kod zdravstva povećan i koeficijent za dežurstvo za 11,1 odsto.

Vidovićeva je rekla da se plate zaposlenih u visokom obrazovanju povećavaju za pet odsto, da to iznosi 2.330.000 KM do kraja ove godine, dok su koeficijenti povećavani od 1,4 do 7,4 odsto.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име