VIRUS IMALO SKORO 1.900 ĐAKA U SRPSKOJ

0

BANJALUKA – Od početka epidemije u Srpskoj, virus korona potvrđen je kod 824 osnovca i 1.074 učenika srednjih škola.

Đačka populacija čini 6,3 odsto od ukupnog broja zaraženog stanovništva u Srpskoj, tokom proteklih devet mjeseci.

Prema posljednjm podacima Ministarstva prosvjete i kulture RS, u osnovnim školama trenutno je registrovano 105 aktivnih slučajeva zaraze, a u srednjim školama 119.

Iz resornog inistarstva poručuju da je situacija u školama zadovoljavajuća i da se nastava do kraja polugodišta može normalno odvijati u svim osnovnim i srednjim školama, uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

Podsjetili su da je u proteklih mjesec dana, 12 osnovnih škola, od kojih sedam u Trebinju, nastavu izvodilo na daljinu, kao i da bi sve te škole trebalo od danas da časove nastave u učionicama. Sva djeca koja se nalaze u izolaciji nastavu mogu da prate putem interneta ili na programu RTRS-a.

Direktori škola i krizni štabovi lokalnih zajednica mogu da podnesu inicijativu Ministarstvu prosvjete o obustavi nastave u školama za određen period i prelazak na onlajn nastavu ukoliko smatraju da to diktira epidemiološka situacija.

Ministarka prosvjete Natalija Trivić precizirala je da će tokom zimskog raspusta, do 21. januara, pratiti epidemiološku situaciju i procijeniti da li je nakon toga vrijeme da se učenici vrate u školske klupe ili će zimski raspust biti produžen.

Prema podacima Instituta za javno zdravstvo RS, u Srpskoj je u protekla dva dana virus korona potvrđen kod još 452 građana. Rаdi sе о 239 muških i 213 žеnskih оsоba, оd kојih је 74 mlаđе.

Najviše novozaraženih – 107 osoba je iz Banjaluke, a slijedi Bijeljina sa 67 oboljelih. Od virusa korona, nažalost, preminulo je 44 ljudi, 27 muških i 17 žеnskih оsоbа srеdnjе i stаriје živоtnе dоbi оd kојih је оsаm iz Bаnjаlukе.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име