VIŠE UHAPŠENIH U AKCIJI PROTIV KRIJUMČARENJA MIGRANATA I ROBE

0

ISTOČNO SARAJEVO – Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su nekoliko lica, među kojima i jednog policijskog službenika Granične policije, te vrše pretrese na više lokacija u BiH u akciji pod kodnim nazivom “Bot” usmjerenoj na razbijanje organizovanih grupa koje se bave krijumčarenjem ljudi i robe, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Ovi državljani BiH su pod istragom Tužilaštva BiH zbog osnovane sumnje da su, kao članovi organizovane grupe počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela, a u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje ljudi, krijumčarenje i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

Tokom pretresa privremeno su oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz o izvršenju krivičnih djela u krivičnom postupku.

Nakon provedene akcije po nalogu Tužilaštva BiH, prema instrukciji tužioca biće preduzete dalje radnje prema osumnjičenima.

Sprovedene aktivnosti dio su strateških mjera koje se preduzimaju u BiH u borbi protiv organizovanih ilegalnih migracija.

Iz Granične policije BiH saopšteno je da pripadnici ove policije vrše pretrese na 11 lokacija na području Bijeljine, Zvornika, Kalesije i Brčkog koje koristi 11 lica osumnjičenih za krijumčarenje migranata, te žive stoke i tekstilne robe.

U akciji je uhapšeno više lica, među kojima i vođa sektora Jedinice granične policije Zvornik.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име