Višković: Neću imati milosti prema bilo kome ko ne izvršava svoje obaveze

0

Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da mu je čast i privilegija zbog imenovanja, ali i da je velika odgovornost pred njim.

Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da mu je čast i privilegija zbog imenovanja, ali i da je velika odgovornost pred njim.

“Svjedoci smo da su svugdje u svijetu predsjednici vlada krivi za sve i svašta i ne dešava se često da dobijete ponovo povjerenje i zato velika zahvalnost i stranci i skupštinskoj većini i svima koji su dali zeleno svjetlo da vodim Vladu. Posebno se zahvaljujem socijalnim partnerima. Vi ste svjedoci da su i poslodavci i sindikati i svi oni koji su budžetski korisnici prihvatili da vodim vladu u narednom periodu i zato im hvala”, rekao je Višković.

Dodao je da će nastaviti da njeguje partnerski odnos sa socijalnim partnerima i da će se u skladu s tim donositi odluke. Višković je istakao da je važno što su i poslodavci i sindikati prihvatili činjenicu da će nastaviti da predvodi Vladu Srpske.

Istakao je da je skoro sve što je obećano prije 4 godine i ispunjeno.

Naglasio je da prioriteti ostaju poboljšanje standarda građana i povećanje plata.

“Mi ćemo uz stvari koje sam rekao dodati i dva nova prioriteta i za naredni period, a to je socijalno pravednije društvo i demografski održivo društvo. Od novih ministara očekujem da se u punom kapacitetu posvete svom poslu. Mogu da kažem da neću imati milosti prema bilo kome ko ne izvršava svoje obaveze”, istakao je Višković.

Višković je zahvalio i SNSD-u, ali i skupštinskoj većini koji su iskazali spremnost da ga podrže da vodi Vladu Srpske i u narednom periodu, ali i građanima koji su glasali za SNSD, koaliciju, predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i srpskog člana Predsjedništva BiH Željku Cvijanović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име