Višković: Očekujem da će ‘Bratoljub’ biti u funkciji krajem marta

0

BRATUNAC – Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da će Vlada, u skladu sa mogućnostima, pratiti sve projekte koje načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović bude kreirao sa svojim timom, kao i da očekuje da će most “Bratoljub” krajem marta biti stavljen u funkciju.

“Mi smo to i do sada radili”, napomenuo je Višković, kada je riječ o podršci, te podsjetio na zastoj u vezi sa graničnim prelazom kod mosta Bratoljub koji povezuje Bratunac sa Ljubovijom u Srbiji.

On je istakao da je taj problem riješen i da se očekuje da taj most krajem marta bude stavljen u funkciju, što će biti od velikog značaja za širu regiju.

Višković je podsjetio na dogovor sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kojem su prisustvovali i premijer Ana Brnabić, srpski član Predsjednštva BiH Milorad Dodik i predsjednik Srpske Željka Cvijanović, da se u pograničnom dijelu gradi industrijska zona i da tu rade ljudi iz Srbije i Srpske.

“Poslije sastanka kontaktirao sam Malađenovića i rekao da što bude brži, brže ćemo riješiti. Mogu reći da je brzo rezervisao određena sredstva za izgradnju te zone. Ovdje ćemo uz pomoć Srbije dovesti investitore koji će raditi i otvarati nova radna mjesta”, naglasio je Višković, poslije sastanka sa Mlađenovićem kojem je prisustvovao i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Višković smatra da će Bratunac ubuduće biti još pogodnije mjesto za život nego što je danas.

Višković, koji je i potpredsjednik SNSD-a, rekao je da je danas tu da podrži Mlađenovića i listu koju je kreirao.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име