VIŠKOVIĆ: SRPSKA SPREMNA DA BUDU SUSPENDOVANE AKCIZE NA NAFTU

0

BANJALUKA – Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Banjaluci da je Srpska spremna da na nivou BiH budu suspendovane akcize na naftu i naftne derivate od 30 i 40 feninga po litru s ciljem smanjenja i zaustavljanja rasta cijena ove robe.

Višković je istakao da će ovo predložiti na sastanku sa predsjedavajućim Savjeta ministara Zoranom Tegeltijom i premijerom FBiH Fadilom Novalićem koji bi trebalo da bude održan u četvrtak, 10. marta.

“Vlada Republike Srpske će pomoći privrednicima i zato preduzimamo sve potrebne mjere. Zajednički moramo rješavati probleme koji su izazvani zbog sukoba u Ukrajini”, rekao je novinarima Višković nakon sastanka sa privrednicima iz Srpske.

On je naglasio da je Vlada Srpske spremna da zamrzne i cijenu brašna.

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić rekao je da se privrednici suočavaju sa problemima zbog situacije u Ukrajini, ali da Vlada Srpske čini sve da bi bili prevaziđeni.

Sastanku, koji je održan u Privrednoj komori Republike Srpske, prisustvovali su i ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović i ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име