Višković: Tražimo mehanizam da plate budu veće već za maj

0

BANJALUKA – Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković održao je sastanak sa delegacijom Saveza sindikata Republike Srpske nakon kojeg je poručeno da se traže mehanizmi za uvećanje od majske plate.

“O ovome se trebalo razgovarati na nivou resorni ministar i sindikat. Vlada je ponudila 10 odsto povećanje svim zaposlenima. Fond za plate u budžetu je 850 miliona KM. Na godišnjem nivou to povećanje bi iznosilo 86 miliona KM. Naša je želja, ako idemo u izmjenu zakona, primjena ne može ići od maja. Ali tražimo rješenje da veće plate budu za mjesec maj”, rekao je Višković.

Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić iznijela je zahtjev da se stanje dovede u ono prije inflacije.

“Razgovarali smo sa Vladom Srpske o našim zahtjevima. Naš zahtjev se odnosi što se tiče radnika koji se finansiraju iz Budžeta, da se stanje dovede u ono prije inflacije. Zahtjev je da se radnicima poveća plata, da se na postojeće koeficijente doda iznos za topli obrok. Sindikati će održati sastanak i dogovoriti kako najbolje rasporediti planirana 42,5 miliona KM. U Sindikatu razumiju stanje na globalnom nivou, koje je uticalo i na Republiku Srpsku”, rekla je Ranka Mišić, predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име