VIŠKOVIĆ: VLADA ĆE STIMULISATI TRGOVANJE HARTIJAMA OD VRIJEDNOSTI FIZIČKIH LICA

0

BANJALUKA – Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će Vlada Srpske u narednom periodu stimulisati trgovanje hartijama od vrijednosti u Srpskoj fizičkih lica.

“U narednih mjesec dana pripremićemo svu potrebnu dokumentaciju u vezi sa pravilnicima i uredbama gdje ćemo stimulisati kupovinu hartija od vrijednosti fizičkih lica”, rekao je Višković u Narodnoj skupštini Republike Srpske tokom rasprave o izvještajima Komisije za hartije od vrijednosti Srpske za 2021. godinu.

On je naglasio da treba trgovati hartijama od vrijednosti jer su kamatne stope na obveznice Republike Srpske ili nekog preduzeća 100 odsto ili 200 odsto veće nego na deponovana sredstva na računima kod poslovnih banaka.

Višković je naveo da je dobit realnog sektora za prošlu godinu veća od četiri milijarde KM, te dodao da se često pita gdje taj novac završi – da li u nekim nekretninama ili u nekim stvarima izvan prostora Republike Srpske.

On je rekao da je štednja građana Republike Srpske u poslovnim bankama iz godine u godinu sve veća.

“Procjena Vlade Republike Srpske je da se isti iznos novca vodi u poslovnim bankama i u nekom privatnom čuvanju kod fizičkih lica”, rekao je Višković.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име