VIŠKOVIĆ: VLADA ULOŽILA MILIONE U ZVORNIK I PRATIĆE POTREBE GRADA

0

ZVORNIK – Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je Vlada uložila milionska sredstva za projekte u Zvorniku, te da će i u budućnosti pratiti potrebe tog grada.

Višković je novinarima nakon sastanka sa gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem rekao da se realizacija svih projekata koji su bili definisani planovima Grada i institucija Srpske, odvijaju u skladu sa planiranom dinamikom, posebno ističući kao najveću investiciju izgradnju gradske bolnice u Zvorniku, koja je i regionalna bolnica.

Prema njegovim riječima, riječ je o milionskim investicijama u Zvorniku u kojima je sve transparentno i domaćinski trošeno.

Višković je podsjetio da je u Karakaju riješen problem bujičnih voda i izrazio uvjerenje da će uređenjem rijeke Hoče iduće godine Zvornik biti zaštićen od ovog problema.

“Razgovarali smo i projektima koji se planiraju za 2021. godinu i sigurno će biti još niz projekata koje će ovaj grad raditi u naredne četiri godine”, rekao je Višković, izrazivši uvjerenje da će Stevanović i u narednom mandatu biti na čelu ovog grada, te da će biti nastavljena dosadašnja dobra saradnja.

Predsjednik Vlade Republike Srpske naveo je da je sa Stevanovićem razgovarao i o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u Zvorniku.

“Kada smo sabrali broj zaraženih danas u odnosu na juče vidjeli smo da ima skoro 50 zaraženih na ovom području”, rekao je Višković, precizirajući da je riječ o zaraženima sa područja Zvornika, Bratunca, Vlasenice i Milića koji gravitiraju zvorničkoj bolnici.

Najavljujući za sutra sjednicu Gradskog štaba u vezi sa situacijom izazvanom virusom korona, Višković je podsjetio da su posljednjim zaključcima Republičkog štaba gradski i opštinski štabovi zaduženi da prate situaciju na svom terenu, uključujući i po pitanju obrazovanja i zdravstvenog sistema, i da na osnovu toga od resornih ministarstava traže instrukcije za dalja postupanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име