VIŠKOVIĆ: VLAST U SRPSKOJ BIĆE FORMIRANA DO SREDINE DECEMBRA

0

NEVESINJE – Premijer Republike Srpske Radovan Višković najavio je danas da će u Republici Srpskoj u najkraćem roku, odnosno u prvoj polovini decembra, biti formirana vlast.

Višković je rekao da se očekuje novi saziv Narodne skupštine Republike Srpske nakon 15. novembra, kada će položiti zakletvu predsjednik i potpredsjednici Srpske.

“Nakon toga predsjednik Republike, prema Ustavu, dolazi u poziciju da predloži mandatara, a mandatar, po zakonskim rokovima, da obezbijedi većinu”, rekao je Višković novinarima u Nevesinju.

Odgovarajući na pitanje da li će biti nekih iznenađenja, Višković je rekao da ih uvijek ima i da je politika puna iznenađenja.

Na pitanje da li će u novoj vladi biti neki Hercegovac, on je istakao da nema ništa protiv, ali da o tome odlučuju organi stranke.

Višković je rekao da, kada je riječ o formiranju vlasti u BiH, očekuje da u kalendaru Centralne izborne komisije sve ide prema planu, iako je to pitanje još preuranjeno jer nisu izabrani zvaničnici na svim nivoima u BiH dobili još sertifikate, pošto će biti i nekih vraćanja mandata.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име