VISOKO OBRAZOVANJE: POTPISAN UGOVOR O DOPUNAMA POSEBNOG KOLEKTIVNOG UGOVORA

0

BANJALUKA – Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević i predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Dragan Gnjatić potpisali su danas Kolektivni ugovor o dopunama Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda Republike Srpske.

Rajčević je rekao da je ugovor tehničke prirode i da se odnosi na usaglašavanje sa zakonskim rješenjima u vezi sa radom i platama u ovim oblastima.

“Ovo je ujedno i početak pregovora čiji je cilj zaključenje novog kolektivnog ugovora, koji bi trebalo da bude donesen krajem avgusta”, rekao je Rajčević novinarima.

Gnjatić je izrazio zadovoljstvo što su dopunama Posebnog kolektivnog ugovora usaglašena određena pitanja sa zakonima koji su stupili na snagu 1. januara.

“Nakon dva mjeseca pregovora došli smo do najboljih rješenja, a neke teme smo ostavili za naredni period, jer nam slijedi donošenje novog posebnog kolektivnog ugovora u avgustu”, rekao je Gnjatić.

Prema njegovim riječima, cilj Sindikata je povećanje prihoda u svakom pogledu, kao i posebno iskazivanje naknada za topli obrok i regres na već postojeće stanje, te će u tom smjeru biti nastavljeni pregovori.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име