VLADA SRBIJE ĆE PODRŽATI OTVARANJE INOVACIONOG CENTRA U ZVORNIKU

0

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović  razgovarao je danas sa  ministrom bez portfelja u Vladi Srbije Nenadom Popovićem o mogućnostima za realizaciju zajedničkih projekata na području Zvornika.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanovic je rekao da su teme bile izgradnja startap centra u Malom Zvorniku odnosno realizacija ideje da se jedan takav centar otvori i u našem gradu, zatim problemi koje će grad kandidovati prema Vladi Republike Srbije, kao što je zajednički problem sanacija divlje deponije na Tilić adi u Karakaju.

„Naravno nije sve navedeno ne pripada resoru ministra Popovića, ali smo željeli da još neko iz Vlade Srbije bude upoznat sa našom problematikom”, rekao je Stevanović, prenosi Radio Osvit.

On se zahvalio Vladi Srbije sa kojom je Vlada Srpske i grad Zvornik realizovala  nekoliko projekata, među kojima je rekonstrukcija starog pješačkog mosta, Doma zdravlja.

„Vlada Republike Srbije je dala značajno učešće i u rekonstrukciji naše gradske bolnice. Očekujemo njihovu podršku i u narednom periodu, ukoliko to bude moguće. Republika Srbija ide krupnim razvojnim koracima naprijed, tako da smatram da će u periodu koji je pred nama ta podrška biti realna i ostvarljiva”, rekao je Stevanović

„Želimo da baš ovdje u Republici Srpskoj, od strane Vlade Republike Srbije podržimo sve projekte koji doprinose ekonomskoj budućnosti, ne samo Republike Srpske, nego i cijele Bosne i Hercegovine”, rekao je ministar bez portfelja u Vladi Srbije Nenad Popović.

Razgovarali smo da se i u Zvorniku otvori Inovacioni startap centar i da on postane zajedno sa 25 ovakvih centara u Srbiji deo jednog integrisanog sistema. Da mladi koji se školuju u Zvorniku na jednom od najboljih fakulteta u zemlji, na Tehnološkom fakultetu imaju mogućnost da kroz mini tehnološki park osnuju svoju startap kompaniju i gdje će moći da dobiju što je najvažnije finansijsku, stručnu i mentorsku podršku”, rekao je Popović.

On je dodao da je Vlada Republike Srbije spremna da finansira takve projekte.

„Ono što smo obećali je da ćemo pomoći u formiranju tog centra, prvenstveno u stručnoj i mentorskoj podršci”, rekao je  Popović i dodao da je budućnost u ekologiji.

„ Moramo da pratimo ono što radi cijela Evropska unija, kuda ide cijeli svijet, a baš Inovacioni centar i može da bude najviše usmjeren na probleme tehnologija, posebno onih koje su vezane za zelenu energetiku i za zaštitu životne sredine. Potencijal kao što je rijeka Drina, ne možemo da iskoristimo maksimalno ukoliko ne budemo brinuli o zaštiti životne sredine, a toga nema bez najnovijih inovacija i novih tehnologija”, zaključio je Popović.

(Izvor: Radio Osvit)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име