Vlada Srpske nastaviće da radi na povećanju penzija

0

BANJALUKA – Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas, u Banjaluci, sa delegacijom Udruženja penzionera Republike Srpske, koju je predvodio predsjednik Udruženja Ratko Trifunović.

Na sastanku je istaknuta veoma dobra saradnja Vlade Srpske i Udruženja penzionera, te razgovarano o mogućnostima daljeg unapređenja položaja i materijalnog standarda najstarije populacije u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Višković je istakao da je poboljšanje položaja i standarda penzionera među najvažnijim prioritetima u radu Vlade Republike Srpske, te da će Vlada, kao što je to činila i do sada, u zavisnosti od budžetskih mogućnosti, raditi na povećenju penzija i poboljšanju ukupnog položaja penzionera u Srpskoj.

Na sastanku je istaknuto da se program banjske rehabilitacije penzionera odvija prema planu i bez zastoja, te da je Vlada Srpske u budžetu obezbijedila sredstva za ove potrebe.

Višković je upoznao delegaciju Udruženja penzionera sa aktuelnom situacijom u Srpskoj i BiH, a tokom sastanka razmijenjena su mišljenja i o drugim aktuelnima pitanjima.

Današnjem sastanku prisustvovali su i predsjednik Skupštine Udruženja penzionera Republike Srpske Slobodan Brdar, kao i direktor Fonda PIO Republike Srpske Mladen Milić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име