VLADA SRPSKE ULAŽE 800.000 KM U IZGRADNJU INDUSTRIJSKE ZONE U MILIĆIMA

0

MILIĆI – Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Milićima da ovu lokalnu zajednicu u narednim mjesecima očekuje izgradnja industrijske zone Podgora i da je Vlada Republike Srpske odlučila da sa 800.000 KM pomogne realizaciju tog veoma značajnog infrastrukturnog projekta.

Višković je u obraćanju na svečanoj sjednici Skupštine opštine povodom Dana opštine Milići i 30 godina od njenog osnivanja, rekao da je dobijena podrška za ovaj projekat i od Pokrajinske vlade Vojvodine u vrijednosti od 500.000 KM.

“Razlika do završetka investicije je na opštini Milići i u razgovoru sa rukovodstvom opštine dogovorili smo se da je investicija sa ovim odlukama kompletirana. Ovih dana krenuće se sa realizacijom tog projekta. Očekujemo da prvi radnici u te objekte uđu već krajem jula i učinićemo sve da to bude tako”, istakao je Višković.

On je naveo da će izgradnja proizvodnih kapaciteta omogućiti otvaranje novih radnih mjesta i da se ovdje ostane i opstane, da od svog rada može normalno da živi.

Vlada Republike Srpske juče je donijela odluku o sufinansiranju izgradnje poslovne hale i uspostavljanja industrijske zone Podgora u opštini Milići u iznosu od 800.000 KM.

Izgradnja poslovno-industrijske zone koštaće oko dva miliona KM, za šta će opština Milići iz budžeta izdvojiti od 600.000 do 700.000 KM.

Na svečanoj sjednici SO Milići dodijeljena su priznanja i povelje. Svečanosti su prisustvovali i ministar finansija Zora Vidović, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić, ministar trgovine i turizma Suzana Gašić, ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, direktor Voda Srpske Miroslav Milovanović, gradonačelnici susjednih opština, te bratske opštine Stara Pazova.

Povodom Dana opštine sinoć je održana svečana akademija tokom koje je prikazan dokumentarni film “30 godina razvoja opštine Milići”.

Prvom sjednicom SO Milići 31. marta 1992. godine ova opština se i formalno razdružila sa opštinom Vlasenica i konstituisala se kao samostalna lokalna zajednica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име