Vladajuća koalicija ide sa zajedničkim kandidatima

0

BANJALUKA – Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, rekao je nakon sastanka vladajuće koalicije da je opredjeljenje da se ide sa zajedničkim kandidatima za člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske, te da je ostalo pitanje hoće li biti kandidovani ispred partija ili koalicije, pišu Nezavisne.

“Radujeme što je iskazano jedinstvo po tim pitanjima. Razgovarali smo o ekonomskoj situaciji i želimo da potvrdimo da je situaca stabilna i da je to omogućilo povećanje plata i penzija koje će kumulativno biti 158 miliona KM”, rekao je Dodik, dodajući da će osnovna pitanja biti ekonomija, status Republike Srpske, borba protiv kriminala i korupcije.

On je istakao da će na narednim sastankima koalicije biti involvirani neki stavovi u vezi sa omladinskom politikom te da već ima elemenata izborne kampanje i da su potpuno spremni za izbore 2. oktobra.

“Muslimanska politika podržana od strane međunarodnih aktera doživljava vrhunac, ali to je farsa koja neće opstati. Međunarodni intervencizam se proteže na mikropitanja i to je neprihvatljivo”, rekao je Dodik ponavljajući da BiH formalno pravno nije u stanju preduzimanja sankcija prema Ruskoj Federaciji i da će tako i ostati.

Odgovarajući na pitanja u vezi sa toplim obrokom, Dodik je rekao da je dogovoreno da se prihvati varijanta povećanja plata 10 posto na sve te da je još ranije topli obrok integrisan u samu platu. On je rekao da je Sindikat prihvatio da plata raste 10 posto dok je Radovan Višković, premijer Republike Srpske rekao da je topli obrok u platu integrisan 2008. godine te da su takva rješenja u Federaciji BiH i Srbiji itd.

Višković je rekao da bi topli obrok samo do kraja godine onako kao traži sindikat Republiku Srpsku koštao 110 miliona KM te da je povećanje plata od 10 posto veliki iskorak.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име