VLADIN AKCIONI PLAN OMOGUĆAVA ZAPOSLENJE 53 OSOBE U SREBRENICI

0

SREBRENICA – U Srebrenici će zaposlenje dobiti 53 osobe iz boračkih porodica, zatim stariji od 40 godina, te žene iz ugroženih kategorija, na osnovu podrške Vlade Republike Srpske, koja je za realizaciju Akcionog plana zapošljavanja obezbijedila 28.140.000 KM u ovoj godini.

Rukovodilac Biroa za zapošljavanje u ovoj opštini Veljko Petrović izjavio je Srni da je Zavod za zapošljavanje odobrio program za zapošljavanje šest osoba sa završenom visokom stručnom spremom da steknu pripravničko iskustvo.

Petrović je precizirao i da je Zavod odobrio vraćanje poreza u dvije srebreničke firme, što omogućava zapošljavanje ukupno 26 radnika.

On je naveo da će osam osoba biti zaposleno u okviru realizacije programa zapošljavanja i samozapošljavanja ciljnih kategorija, a očekuje se dobijanje odobrenja za samozapošljavanje još 13 demobilisanih boraca i djece poginulih boraca, koliko ih je ukupno konkurisalo.

Petrović je istakao da se uskoro očekuje potpisivanje ugovora predstavnika Zavoda sa poslodavcima i radnicima koji će dobiti zaposlenje, čime će određen broj osoba dobiti zaposlenje u okviru realizacije ovogodišnjeg Akcionog plana zapošljavanja Vlade Republike Srpske.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име