Vlasenica: Brdska auto-trka 24. i 25. jula – zastoji u saobraćaju u subotu i nedjelju

0

VLASENICA – Brdska auto-trka koja se ovog vikenda održava u Vlasenici okupiće između 20 i 30 vozača iz BiH koji će na jednoj od najatraktivnijih staza zagrijati gume svojih četvorotočkaša.

Miloš Lakić sekretar AMD Vlasenica, koje je organizator brdske trke kaže da se trka vozi za Šampionat BiH i Otvoreno prvenstvo RS.

– Ovo je osamnaesto poslijeratno izdanje trke. Svjedoci ste da je trka održana i prošle godine uprkos pandemiji kako ne bismo prekinuli tradiciju. Trka važi za jednu od najorganizovanijih, a staza je ono što ljubitelje auto-trka iz godine u godinu dovodi u Vlasenicu. Staza je atraktivna, brza a što je najbitnije bezbjedna – kaže Lakić i dodaje da je staza zadovoljila kriterijume Кomisija za licenciranje staza.

– Očekivali smo da ove godine bude završeno presvlačenje puta Vlasenica Han-Pijesak što bi stazu zaista učinilo veoma kvalitetnom, ali kako to nije još urađeno zamolićemo vozače da ipak voze oprezno jer ima na par mjesta ulagenuća koja, doduše, nisu opasna – naglašava Lakić.

– Кako se Brdska auto-trka vozi na dijelu magistralnog puta M-19 Vlasenica-Han Pijesak, tako će njeno održavanje, na ovoj dionici puta usloviti tročasovnu obustavu saobraćaja u subotu 24. i nedjelju 25. jula – napominje sekretar AMD Vlasenica Miloš Lakić.

– Trening je u subotu. Prva vožnja počinje u 12:30 h, u 12:00 sati se zatvara staza i otvara se oko 14:00 časova. U nedjelju 25.jula, na dan trke, staza se zatvara u 10:30 h i otvara se nakon trke, negdje oko 14:00 časova. U navedenom terminu obustave, putnici mogu koristiti alternativne putne pravce preko Кladnja. Vrijeme je godišnjih odmora i nadamo se da će se putnici na vrijeme informisati o obustavi – kaže Lakić.

Brdsku auto-trku Vlasenica 2021 organizuju AMD Vlasenica, AMS RS i SAMS RS, uz pokroviteljstvo opštine Vlasenica. Generalni sponzor trke je Drina osiguranje.

(Izvor: magic.ba)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име