VLASENICA: NOVA LED RASVJETA U MJESNOJ ZAJEDNICI SIMIĆI

0

VLASENICA – Mjesna zajednica Simići u opštini Vlasenica dobila je novu led rasvjetu, za šta je ukupno izdvojeno 52.000 KM.

Rasvjetu u naseljima Dragasevac i Jeftići u upotrebu je sinoć pustio načelnik opštine Miroslav Kraljević, koji je rekao da je uz magistralni put postavljeno 58 led sijalica, koje će poboljšati kvalitet života mještana.

“Uzeli smo najkvalitetnije sijalice, koje imaju garanciju pet godina. Potrudićemo se da uradimo rasvjetu od Jezera do Vlasenice i prema Lovcu”, rekao je Kraljević.

Opština Vlasenica je za rasvjetu izdvojila 27.000 KM, a Vlade Švajcarske i Švedske posredstvom Razvojnog programa UN /UNDP/ 25.000 KM.

On je podsjetio da su uz pomoć UNDP realizovali još četiri projekta, među kojima je putna infrastruktura u naselju Toplik vrijednosti pola miliona KM, gdje su učestvovali i Vlada Republike Srpske i opština.

Šef Odsjeka za razvoj Željko Damljanović rekao je da su ovaj je riječ o projektu koji su mještani sami izabrali na Forumu građana.

Član Savjeta Mjesne zajednice Simići Jevto Đurić iz naselja Jevtići rekao je da su se mještani dogovorili da su im prioriteti voda, rasvjeta i asfaltiranje i da je sve to urađeno naporima načelnika opštine Miroslava Kraljevića i njegovog tima.

Član Mjesnog odbora Mjesne zajednice Simići Dragomir Mališević sa devetočlanom porodicom živi u naselju Dragasevac, gdje ima oko 60 domaćinstava i koje je nakon dugi niz godina dobilo rasvjetu.

On je naveo da im ovo puno znači budući da je tu jak intenzitet saobraćaja, a djeca koja idu u školu moraju jednim dijelom da tu prolaze pješke.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име