VLASENICA: POTPISANI UGOVORI SA KORISNICIMA PROGRAMA “ZAJEDNO DO POSLA”

0
ВЛАСЕНИЦА, 10. ЈУНА /СРНА/ - Директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић потписао је данас уговоре са 22 лица из Власенице и Милића којима су одобрена средства по Програму суфинансирања самозапошљавања дјеце погинулих бораца, демобилисаних бораца и ратних војних инвалида.

VLASENICA – Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić potpisao je danas ugovore sa 22 lica iz Vlasenice i Milića kojima su odobrena sredstva po Programu sufinansiranja samozapošljavanja djece poginulih boraca, demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida.

Ugovori su potpisani sa 19 lica sa područja Vlasenice i tri iz opštine Milići, koji će koristiti sredstva po Programu “Zajedno do posla”.

Vujičić je, nakon potpisivanja ugovora u Vlasenici, rekao novinarima da je po jednom korisniku obezbjeđeno 10.000 KM, što će, kako je ocijenio, biti dovoljno za pokretanje privatnih biznisa demobilisanih boraca.

On je naveo da Program realizuju u ovoj godini zajedno sa Vladom Republike Srpske, koja je opredjeljena da pomogne u rješavanju problema ove kategorije stanovnika.

Vujičić je najavio da će danas biti potpisani ugovori sa 35 korisnika u opštini Šekovići, čime će, kako kaže, biti zatvoreno područje cijelog Birča.

“Demobilisani borci su pokazali veliko interesovanje za ovaj program na području cijele Republike Srpske”, rekao je Vujičić.

Predviđeno je da 70 odsto sredstava korisnicima bude isplaćeno u ovoj godini, a 30 odsto u narednoj.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević rekao je novinarima da je ovo jedan od desetinu projekata koje je Fond za zapošljavanje realizovao u posljednjih pet godina na području ove lokalne zajednice.

“Ovim projektom su se stvorili uslovi da ljudi rade i žive od svoga posla. Na pravom smo putu da, ako se oslonimo jedni na druge, svi možemo ići naprijed uz pomoć Vlade i institucija Republike Srpske”, rekao je Kraljević

Demobilisani borac Tihomir Neđić, koji je izabrao projekat samozapošljavanja u elektro struci, zahvalio je Vladi Republike Srpske i opštini Vlasenica na pomoći.

U Vlasenici je danas potpisan ugovor i za regresni povrat doprinosa za 42 radnika firme “Savoks” iz Milića.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име