Vlasenica : Usvojen Nacrt budžeta za 2021.godinu

0

Vlasenica – U prvih šest mjeseci ove godine u budžetu opštine Vlasenica zabilježen je deficit u iznosu od oko 94 000 KM – izjavio je nakon 32.redovne sjednice SO Vlasenica načelnik opštine Miroslav Kraljevič I dodao da to nije zabrinjavajuće imajući u vidu situaciju koju je izvazvala pandemija vitrusa korona.

“Prva dva-tri mjeseca, budžet se punio bez problema a onda je zbog pandemije korona virusa ta situacija bila znatno teža, tako da smo imali skoro 500 000 KM minusa i da nije bilo pomoći Vlade RS u iznosu od 380 000 KM, ne bi mogli funkcionisati” – kaže Kraljević I dodaje da uprkos koroni, realizacija projekata nije stagnirala.

Na sjednici je usvojen i Nacrt budžeta za sledeću godinu čiji je okvirni plan 5 400 000 KM – kaže načelnik Kraljević.

“Činjenica je da su izbori pomjereni za novembar i da nam to ostavlja “tijesan” period za usvajanje budžeta. Vjerujem da će I naredna godina biti jedna od uspješnijih, jer imamo i sledeće godine nekoliko velikih projekata koje planiramo ralizovati” – kaže Kraljević.

Izvještaj o izvršenju budžeta za šest mjeseci 2020. i Nacrt budžeta za 2021.godinu, podržalo je 12 odbornika a 2 su bila protiv.

(Izvor: Radio “MAGIC”)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име