VLASENICA UVODI LED RASVJETU

0

VLASENICA – U Vlasenici će u naredne dvije sedmice LED rasvjetom biti zamijenjeno 637 svjetiljki starih više od 10 godina, koje su iziskivale velike troškove, izjavio je Srni načelnik opštine Miroslav Kraljević.

“Riječ je o projektu ‘Poboljšanje energetske efikasnosti javne rasvjete u urbanom području opštine Vlasenica’ ukupne vrijednosti 307.000 KM sa uračunatim PDV-om, od čega se 86.750 KM finansira iz sredstava zajedničkog projekta Vlade Švajcarske i Razvojnog programa UN /UNDP/ u BiH, a ostatak iz budžetskih sredstava opštine Vlasenica”, rekao je Kraljević.

On je naveo da će LED rasvjeta biti postavljena u naseljenim mjestima i na magistralnim putevima, te da je projekat urađen po zonama uz sprovedenu zakonsku proceduru.

“Ovaj problem je postojao dugi niz godina u opštini zbog nedostatka sredstava i velikih troškova. Sada su se stekli uslovi i meni je zaista drago što je došlo do toga jer smo u više navrata imali pritisak od stanovništa, naročito u zonama gdje se nalaze škole i mjestima koja nisu bila pokrivena uličnom rasvjetom”, istakao je Kraljević.

On je napomenuo da je u toku ove godine pokrenut i projekat obezbjeđivanja rasvjete na magistralnom putu, na izlazu iz Republike Srpske prema Federaciji BiH, preko naselja Jevtići, Dragasevac i Tišča, koja će u dogledno vrijeme biti pokrivena rasvjetom.

“Plan je i osvjetljavanje lokaliteta osnovne škole u Cikotskoj rijeci, Donjem Zalukoviku, Mišaru, Tugovu, čime će biti pokrivena kompletna teritorija opštine Vlasenica, što je jedan od istorijskih projekata, s obzirom na to da je prije 30 godina rađena rasvjeta na ovoj teritoriji”, napomenuo je Kraljević.

On je naveo da će se projekat poboljšanja energetske efikasnosti javne rasvjete u urbanom području opštine Vlasenica isplatiti za tri do četiri godine jer je opština godišnje za rasvjetu izdvajala 100.000 KM, pored troškova popravki.

Izvođač na zamjeni LED rasvjete je banjalučko preduzeće “Sektor sekjuriti”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име