Vlasenica: Vakcinisano 4.100 ljudi

0

VLASENICA – U Vlasenici je prema zvaničnim podacima od virusa korona vakcinisano oko 4.100 lica. Da vakcinacija stanovništva doprinosi smanjenju širenja virusa korona, primjer je i Vlasenica u kojoj je trenutna epidemiološka situacija pod kontrolom, saopštili su iz lokalnog Doma zdravlja.

– Srećna sam što mogu reći da je u našem gradu blaža epidemiološka slika, u odnosu na druge sredine, a čemu je sigurno doprinijela vakcinacija. Do sada je na podruju Vlasenice obje doze vakcine primilo oko 4.100 lica. Iako je najviše lica, više od 90 odsto, vakcinisanih u našem Domu zdravlja, u ukupan broj ubrajamo i one koji su vakcinisani u Srbiji i Federaciji BiH, jer se sve evidentira u našoj zdravstvenoj ustanovi. Trenutno je  u gradu u kome živi oko 13.000 stanovnika samo deset pozitivnih lica, od kojih je četvoro sa nešto težom kliničkom slikom na  liječenju u zvorničkoj bolnici dok ostali imaju blaže simptome. Pet lica su kao kontakti u izolaciji i oni su, uglavnom, bez simptoma – navela je Gordana Кrstić, direktorica vlaseničkog Doma zdravlja i dodala da je počela i vakcinacija trećom, buster dozom.

– Sva lica kojima je isteklo šest mjeseci od primanja druge doze vakcine mogu da se prijave za buster dozu. Preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske su da se vakciniše istom dozom kao što je  primana, ali, ukoliko neko ima želju da primi neku drugu, kombinovanu vakcinu mi mu izlazimo u susret – navodi Кrstićeva.

Ona kaže da joj je drago što građani Vlasenice imaju samo riječi hvale za tim za vakcinaciju, kao i tim koji radi u Кovid ambulanti, a na čijem je ona čelu.

– Mi se zaista trudimo da svojim sugrađanima izađemo u susret u svskom segmentu zdravstvene zaštite, a posebno  kada je u pitanju imunizacija. Imamo Dane otvorenih vrata kada se  vakcinacija vrši i u prvoj i drugoj smjeni, sve u  zavisnosti od broja prijavljenih pacijenata – zaključuje direktorica Кrstić.

Svi zainteresovani za vakcinaciju treba da prijave u ambulanti porodične medicine kako bi bili planirani termini.

(infobirac.net)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име