Vodostaji Drine i Save u porastu

0

BIJELJINA – Nivo rijeke Drine u Semberiji u protekla 24 časa porastao je za 62 centimetra i na vodomjernoj stanici Radalj dostigao jutros 431 centimetar, a redovna odbrana od poplava uvodi se kada je kota 450 centimetara.

Iz bijeljinskog gradskog Odsjeka za civilnu zaštitu saopšteno je da je protok Drine jutros u 6.00 časova na Hidroelektrani Zvornik iznosio 1.867 metara kubnih u sekundi.

Usljed znatnog porasta vodostaja došlo je do izlivanja rijeke Drine u priobalnim dijelovima mjesne zajednice Janja, zaplavljen je “Ekokamp” i veći broj vikendica-dvorišta, kao i veći dio Lešničke ulica koja je neposredno uz rijeku Drinu.

Vodostaj rijeke Save porastao je u protekla 24 časa za 13 centimetara i jutros je u 6.00 časova na mjernoj stanici Jamena iznosio 911 centimetara, a redovna odbrana od poplava uvodi se na koti od 970 centimetara.

S obzirom na veoma visok vodostaj rijeka Save i Drine na području Semberije,nastavlja se sa praćenjem i obilaskom potencijalno ugroženih područja i po potrebi preduzimaće se i druge mjere iz Plana zaštite i spasavanja od poplava, dodaje se u saopštenju.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име