VUČEVIĆ: PREDSTOJEĆE GODINE MORAJU BITI U ZNAKU SRPSKOG UJEDINJENJA

0

BEOGRAD – Potpredsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je povodom predstojećeg obilježavanja Dana Republike Srpske – 9. januara da Srbiju i Srpsku niko i ništa ne može da podijeli, uz poruku da predstojeće godine moraju biti u znaku srpskog ujedinjenja.

“U ovim teškim i izazovnim vremenima izuzetno je važno da se zajedno, svim kapacitetima, borimo za očuvanje suvereniteta Srbije, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN”, izjavio je Srni Vučević.

Vučević koji je i ministar odbrane Srbije, naglasio je da sabornost i jedinstvo Srbije i Republike Srpske garantuju zaštitu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, koji je stalno izložen nasilju, teroru i provokacijama od institucija samoproglašenog Kosova.

“Vi najbolje razumete šta su neotuđiva prava jer se 31 godinu borite za njih, ne ugrožavajući prava drugih. Srbija će uvek biti sa vama!”, poručio je Vučević.

Navodeći da Srbiju i Srpsku niko i ništa ne može da podijeli, Vučević naveo da je danas više nego ikada važna zajednička bora za očuvanje mira i stabilnosti, za slobodu, za državu i za živote ljudi.

“Kao što zajedno obeležavamo Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, tako i ovog 9. januara, na Dan Republike Srpske, šaljemo poruku da godine pred nama moraju biti u znaku srpskog ujedinjenja, jer u opštoj krizi sa kojom se svet suočava, jedino su sloga i jedinstvo garant slobode. Živela Srbija! Živela Republika Srpska!”, naglasio je Vučević.

Republika Srpska će 9. januara proslaviti Dan Republike i 31 godinu postojanja.

Deveti januar se slavi kao Dan Republike Srpske jer je tog datuma 1992. godine nastala pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Osnovali su je srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH nakon što su preglasani u ključnim pitanjima o opstanku Jugoslavije, a pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba koji su imali status konstitutivnog naroda.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име