Vučić i Mojsilović obišli jedinice Vojske Srbije kod Raške

0

BEOGRAD – Devetnaesti dan barikada, na sjeveru Kosova i Metohiji, a od sinoć grupa od 50-tak ljudi blokirala je prelaz Merdare iz pravca Kuršumlije ka Podujevu u znak podrške Srbima sa KiM. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je obišao jedinice Vojske Srbije između Kraljeva i Raške.

– Vjerujem u pravdu i pravo, ali više od svega u srpsku mudrost, ali i snagu i odlučnost. Živjela slobodarska Srbija – poručio je predsjednik Srbije na Instagramu.

Vučić se potom s ministrom odbrane Milošem Vučevićem, ambasador Srbije u SAD Markom Đurićem i direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem, uputio ka kasarni u Raškoj, na razgovar s predstavnicima Srba sa sjevera Kosova i Metohije.

Dačić: Džačka podstiče Kurtija na dalje provokacije

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je da se albanska ministarka spoljnih poslova Olta Džačka oglasila dajući podršku kriminalnom režimu Aljbina Kurtija i brutalno napadajući Srbiju da zvecka oružjem.

– Nijednom rječju nije opomenula Kurtija da ima međunarodnu obavezu da primenjuje Briselski sporazum, Rezoluciju 1244 i sve druge relevantne dokumente, obavezu da formira Zajednicu srpskih opština, da ne smije da šalje naoružane albanske jedinice na sjever i da ne hapse Srbe samo zato što su Srbi – istakao je Dačić za Tanjug.

Barikade su, kako je naglasio, miran politički otpor protiv terora nad srpskim narodom, koji sprovodi Aljbin Kurti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име