Vučić: Pozvali smo sve članove Predsjedništva BiH, samo Dodik došao

0

PEŠTER – Predsjednik Aleksandar Vučić poručio je danas da Vojska Srbije nije samo vojska srpskog naroda, veći i svih ostalih naroda koji žive u Srbiji, te da je obučena da brani svakog stanovnika, bez obzira na vjeru i nacionalnost.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše reakcije da se vježbom “Sadejstvo 2020” na Pešteru šalju “neke poruke” Bošnjacima, koji su većinsko stanovništvo u tom kraju.

“Moja poruka njima je da je ovo i njihova vojska, ovo je njihova zemlja i ognjište. Ne samo da niko neće da ih dira, već će da ih brani ukoliko bilo ko i bilo kada pomisli da ih napadne. Ništa nije upereno protiv Bošnjaka, ovo je bošnjačko, koliko je i naše i mađarsko i svakog drugog stanovnika ove zemlje”, poručio je predsjednik.

On je ukazao i da je Srbija uputila poziv svim članovima Predsjedništva BiH da prisustvuju vojnoj vježbi, kojem se, inače, odazvao samo Milorad Dodik.

Istakao je da država, poslije mnogo godina, ulaže mnogo novca u izgradnju puteva, vodovoda i kanalizacije u tom kraju, u koji se, navodi, dugo nije ulagalo.

Vučić ukazuje da je u naselju Karajukića bunari izgrađeno 17,5 od ukupno 22 kilometra puta i da su ljudi veoma zadovoljni da se i u njihov kraj ulaže.

Najavio je da će biti urađena i vodovodna mreža do Republike Srpske, pa sve prema Boljaru, do crnogorske granice.

Predsjednik je kazao i da će država u tom kraju pomoći mještanima subvencijama za nabavku stoke, jer većinom žive od stočarstva.

Rekao je da će na Pešter doći ponovo u martu sljedeće godine, kako bi se uvjerio da li su svi putevi koji su planirani za taj kraj izgrađeni.

Naveo je da Srbija gradi put Novi Pazar – Tutin od 22 kilometara, radi se projekat Novi Pazar – Ibariće, kao i Raška – Novi Pazar.

Izgradnjom puta Požega – Ivanjica – Duga poljana – Boljare, to će, kaže Vučić, značiti da im mještanima tog kraja Beograd na dva sata i 10 minuta.

“Mislim da se svaki Bošnjak raduje uspehu svoje zemlje”, naveo je Vučić.

Podsjetio je i da je pre početka vojne vježbe posetio bošnjačku porodicu Šabanredžović, kojoj je poželio još mnogo djece.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име