Za godinu izdato 40.000 turističkih vaučera

0

BANJALUKA – Najviše turističkih vaučera građani su iskoristili u ugostiteljskim objektima za smještaj u okviru banjskih centara, Olimpijskog centra „Jahorina“ i grada Trebinja, piše Srpskainfo.

Ovo su zvanično bile najtraženije destinacije u Srpskoj, prema podacima Ministarstva trgovine i turizma RS, koje skoro godinu dana realizuje projekat turističkih vaučera.

Građani Srpske koji odmor žele da provedu na nekoj od domaćih lokacija, uz pomoć vaučera mogu dobiti jeftiniji smještaj, ali samo kod ugostitelja ili turističkih agencija koje ispunjavaju propisane uslove i upisani su u evidenciju ministarstva.

Vaučeri su važeći u 97 ugostiteljskih objekata za smještaj širom Srpske, kao i posredstvom 29 turističkih agencija, putem kojih je moguće odabrati paket aranžman za boravak na destinacijama u Srpskoj.

Spisak ugostiteljskih objekata i agencija dostupan je na internet stranici ministarstva.

– Od početka realizacije projekta, odnosno od 15. juna 2020. godine, do danas, izdato je oko 40.000 turističkih vaučera. Od tog broja, u ovoj godini ukupno je izdato oko 14.500 turističkih vaučera – precizirala je za Srpskainfo ministarka trgovine i turizma Suzana Gašić.

Vrijednost jednog vaučera je stotinu maraka. Jedna osoba vaučerom može platiti smještaj od minimalno dva noćenja zaredom, dok dva korisnika vaučere mogu iskoristiti za najmanje tri noćenja.

S obzirom na to da je Trebinje među hit destinacijama u Srpskoj, vlasnike smještaja u tom gradu, koji nude uslugu putem vaučera pitali smo kakvo je interesovanje turista ove godine.

– Prošle godine je bilo više poziva za smještaj putem vaučera, dok ove i nema nekog odziva. Gosti dolaze sporadično, oko 1. maja je bilo posjeta i sada je zatišje. Nadamo se od ovog vikenda većem broju turista, jer dosta ljudi čeka završetak školske godine za odmor – ispričao nam je vlasnik jednog objekta.

Korištenje vaučera do kraja juna

Turistički vaučeri se mogu koristiti još do kraja juna, a pravo na ovu pogodnost imaju i građani koji su lani iskoristili vaučer. Vaučer se može koristiti samo za plaćanje noćenja sa doručkom kod ugostitelja koji se nalazi van mjesta prebivališta korisnika vaučera. Građani prvo trebaju rezervisati smještaj, a tek onda podnijeti prijavu za vaučer.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име