ZA NOVE MINISTRE PREDLOŽENI EGIĆ, ČABRIĆEVA I ŠULIĆ

0

BANJALUKA – Premijer Republike Srpske Radovan Višković predložio je Narodnoj skupštini Srpske Danijela Egića za ministra rada i boračko-invalidske zaštite, Selmu Čabrić za ministra porodice, omladine i sporta, te Denisa Šulića za ministra trgovine i turizma Republike Srpske.

Višković je na sjednici parlamenta Republike Srpske zatražio podršku svih narodnih poslanika za izbor predloženih kandidata za tri ministarska mjesta, čime bi Vlada bila kompletirana.

On je rekao da su novi ministri predloženi nakon sveobuhvatnih konsultacija, ističući da je izbor ministara rađen kako bi se zadovoljila i nacionalna kvota u Vladi Republike Srpske.

On je rekao da je Egić koji je predložen za ministra rada i boračko-invalidske zaštite učesnik Odbrambeno-otadžbinskog rata i ranjen kao pripadnik Studentske brigade.

Višković je istakao da je Egić završio Poljoprivredni fakultet u Banjaluci, da je od 2012. do 2021. godine radi u Ministarstvu poljoprivrede, a potom u Gradskoj upravi Prijedora na mjestu načelnika Odjeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj.

On je rekao da je Egić rođen 1972. godine u Prijedoru, te da je po nacionalnosti Srbin.

Višković je rekao da je Čabrićeva završila Pedagoški fakultet u Zenici 2009. godine, te da je po nacionalnosti Bošnjakinja, rođena 1980. godine u Doboju.

On je istakao da je Šulić rođen 1992. godine u Gradišci, po zanimanju diplomirani politikolog.

Višković je naveo da je Šulić po nacionalnostin Bošnjak, te da je bio narodni poslanik i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име