ZAHVALNOST “SRBIJA GASU” ZA ISPORUKU GASA

0

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović zahvalio je danas preduzeću “Srbija gas” za ozbiljno razumijevanje koje je pokazalo za firme i građane Republike Srpske koje su ostale bez prirodnog gasa zbog kvara na gasovodu u Bugarskoj.

“`Srbija gas` je od količina koje je uvezao iz Mađarske za potrebe Republike Srpske obezbijedio oko 50.000 metara kubnih na dnevnom nivou, kako bi, kada je u pitanju Zvornik, funkcionisala kompanija `Alumina`, gradska toplana i svi oni koji za svoje potrebe koriste prirodni gas”, rekao je novinarima Stevanović.

On je istakao da je uz pomoć “Srbija gasa”, “RS gasa” i “Zvornik stana” održan kontinuitet grijanja u Zvorniku, prije svega, školskih objekata, vrtića i zdravstvenih ustanova i svega onoga što je neophodno za normalno odvijanje života.

“U jednom momentu razmišljali smo da treba zaustaviti nastavu na dan ili dva dok se ne stabilizuje snabdijevanje prirodnim gasom, ali smo zahvaljujući `Srbija gasu` dobili interventne količina pa se nastava odvija normalno, vrtići, kao zdravstvene ustanove rade bez prekida, dok je normalizovano stanje i u gradskoj toplani”, rekao je Stevanović.

Stevanović je naglasio da je “Zvornik stan” u ovu sezonu grijanja prvi put ušao sa dugom prema isporučiocu prirodnog gasa nešto manjim od 500.000 KM.

“Znalo je biti ezona kada se ulazilo sa dugom od oko tri miliona KM, ali je menadžment `Zvornik stana` uspio da racionalnim poslovanjem ovaj dug vremenom smanji i da istovremeno redovno obezbjeđuje funkcionalnost ovog preduzeća”, rekao je Stevanović.

Ističući da ima svakako i onih korinsika koji nisu baš potpuno zadovoljni uslugama ovog preduzeća, Stevanović je naglasio da cijena usluga grijanja nije mijenjana i ako su cijene ovog energenta na svjetskom nivou povećane.

Zbog kvara na gasovodu u Bugarskoj Zvornik je bio jedan dan bez grijanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име