Završena manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“ – Predstavljeni poslovni i turistički potencijali Zvornika

0

Grad Zvornik predstavljen je juče u Novom Sadu u okviru manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“, koju je deveti put organizovalo Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

U Privrednoj komori Vojvodine održana je konferencija „Investicioni potencijali Republike Srpske na kojoj su učestvovali predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i šef predstavništva Republike Srpske u Republici Srbiji Mlađen Cicović.

Na konferenciji je rečeno da je zajednička namjera da se pomogne razvoj manjih lokalnih samouprava sa obje strane Drine, kako bi se spriječile migracije ka većim gradovima i da ljudi ostanu u svojim sredinama. Privrednicima su predstavljeni infrastrukturni projekti i potencijali s ciljem povećanja broja investicija i ukupne ekonomije.

Učesnici su imali priliku da pogledaju i filmsku prezentaciju „Srpska – Republika mogućnosti“ odnosno prezentaciju poslovnih i slobodnih zona Republike Srpske u Prijedoru, Gradišci, Zvorniku, Trebinju i Bratuncu.

Turistička organizacija grada Zvornika je posljednjeg dana manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ na Trgu slobode u Novom Sadu predstavila turističku ponudu Zvornika u sklopu ponude Republike Srpske.

„Dani Srpske u Srbiji“, trajali su od 22. do 29. septembra 2021. godine. Događaji u okviru manifestacije su organizovani u Beogradu, Novom Sadu, Кuševcu, Кraljevu, Šidu, Кragujevcu, Кikindi, Zrenjaninu, Sečnju, Nišu i Subotici.

(Izvor: gradzvornik.org/infobirac.net)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име