ZBOG KRŠENJA MJERA ZATVORENO SEDAM UGOSTITELJSKIH OBJEKATA

0

BANJALUKA – U 25 slučajeva inspekcijske kontrole poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama u Republici Srpskoj utvrđene su nepravilnosti i izrečene kazne u iznosu od 30.000 KM, dok je za sedam objekata izrečena mjera zabrane rada.
Republički inspektori su u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave protekle sedmice izvršili 3.052 inspekcijske kontrole.

U okviru sprovođenja navedenih mjera u protekla četiri mjeseca izvršeno je više od 23.000 inspekcijskih kontrola u kojima su do sada izrečene kazne u iznosu od oko 356.000 KM, dok je za 29 ugostiteljskih objekata izrečena i mjera zabrane rada.

Iz Inspektorata Republike Srpske saopšteno je da će u narednom periodu biti nastavljene pojačane kontrole, posebno u ugostiteljskim objektima u večernjim časovima, sredstvima javnog prevoza, ali i ostalim objektima za koje je specifična veća frekvencija građana.

“Imajući u vidu da je virus korona prisutan u populaciji i da je epidemiološka slika pogoršana, još jednom podsjećamo građane i privredne subjekte da je naša kolektivna odgovornost trenutno najbolja zaštita od širenja virusa, te ih pozivamo da se pridržavaju preventivnih mjera i izbjegavaju nepotrebna okupljanja u većem broju”, navodi se u saopštenju.

Iz Inspektorata navode da zdravstvena zaštita stanovništva, isplate plata i socijalnih davanja ne smiju biti dovedeni u pitanje, a povećanje broja oboljelih, opterećenost zdravstvenih ustanova i udari koje privreda trpi poslednjih pola godine predstavljaju ozbiljan rizik i za naredni period. /

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име