ZBOG VELIKOG BROJA PACIJENATA PETNAESTAK DANA ČEKANJA ZA MAGNETNU REZONANCU

0

ZVORNIK – Zbog velikog broja pacijenata kojima su potrebne usluge snimanja magnetnom rezonancom, u zvorničkoj Bolnici postoji lista čekanja do petnaestak dana, osim za hitne slučajeve, rekao je danas direktor ove zdravstvene ustanove Ivan Popović.

Popović je podsjetio da, kada je u pitanju procedura zakazivanja za snimanje, svi ambulantni pacijenti prvo trebaju otići kod ljekara specijaliste koji daje preporuku za snimanje magnetnom rezonancom, zatim kod svog porodičnog ljekara koji uz uputnicu zakazuje snimanje magnetnom rezonancom putem aplikacije Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

“Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske direktno zakazuje po preporuci ljekara ili po želji pacijenta, koji ima pravo da bira u kojoj ustanovi će vršiti snimanje magnetnom rezonancom”, rekao je novinarima Popović.

On je dodao da Fond vodi računa o listama čekanja pa se dešava da pacijent iz Zvornika ide na snimanje u Bijeljinu ili obrnuto.

“To se dešava ako je jedna zdravstvena ustanova preopterećena, pa je formirana lista čekanja od primjera radi 30 dana, a u drugoj od tri dana, Fond bi takvog pacijenta automatski, ukoliko nije izrazio želju da se snima u određenoj ustanovi, uputio gdje je lista čekanja manja”, rekao je Popović.

Ističući da je ista situacija i kada je u pitanju snimanje CT-om, Popović je rekao da su građanima Zvornika i regije Birač dostupna snimanja magnetnom rezonancom za sve dijelove tijela osim abdomena.

On je pojasnio da će i ova usluga nakon edukacije zdrastvenog kadra ubrzo biti dostupna osiguranicima.

Popović je dodao da su prezadovoljni saradnjom sa specijalistom radiologije Obradom Jovićem, načelnikom radiologije u Bolnici “Sveti apostol Luka” u Doboju, koji će vršiti čitanje snimaka magnetne rezonance.

Snimanje magnetnom rezonancom u Bolnici Zvornik počelo je krajem januara ove gdine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име