Zdravstvene ustanove širom Srpske se vraćaju na normalan režim rada

0

BANJALUKA – Nakon dvije godine kovid režima zdravstvene ustanove širom Republike Srpske vraćaju se u normalu. Sa primanjem pacijenata kao i ranije počeli su i svi odjeli UKC-a Republike Srpske.

“Čitav centralni medicinski blok je posvećen pacijentima koji ne boluju od kovida. Radimo kao i prije kovida, pacijenti se primaju, radimo operacije, radimo dijagnostiku, imamo slobodnih mjesta. Ali istovremeno ne želimo i nećemo da se opustimo”, rekao je Vlado Đajić, prenosi ATV.

Povoljna epidemiološka situacija i smanjen broj pacijenata oboljelih od kovida uslovili su zatvaranje kovid odjeljenja i u Doboju. Sada je lakše i zdravstvenim radnicima i pacijentima, kaže direktor dobojskog doma zdravlja.

“Sad su redovne kontrole. Jedan broj pacijenta koji se redovno javlja u dom zdravlja, krenuli smo sa sistematskim pregledima djece koji su upisuju u osnovne škole”, rekao je Vladimir Marković, direktor direktor Doma zdravlja u Doboju, dodajući:

“Sve ono redovno radimo kao što smo radili dosada. Vraćamo se u normalan režim rada i nadamo se da ćemo u tom režimu ostati i u narednom periodu”.

U bolnicama i domovima zdravlja ipak ostaju na oprezu. Pojačana higijena i obavezno nošenje maski i za pacijente i za radnike i dalje je na snazi u svim zdravstvenim ustanovama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име