Zdravstveni radnici RS: Na izmaku smo snaga

0

BANJALUKA – Mi smo na izmaku snage, fizičke izdržljivosti, sve nas je manje, došli smo do zida, poručuju iz Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske, moleći građane da se pridržavaju mjera i preporuka kako bi se zaustavilo širenje pandemije virusa korona.

Zdravstveni radnici poručuju kako bi uskoro moglo da se desi da ne bude mjesta u bolnicama za oboljele od virusa korona sa teškim simptomima.

“Dajte nam šansu, da sačuvamo zdravstveni sistem, da sačuvamo vaše zdravlje, da pružamo pomoć onima kojima je neophodna. Ako i dalje budete učesnici i organizatori porodičnih slavlja, rođendana i svadbi, žurki i privatnih provoda, ako i dalje značajan broj vas odbacuje masku i fizičku distancu, veoma brzo neće biti mjesta za kovid pozitivne sa teškim simptomima. Poštovani građani, neće biti mjesta za hronične bolesnike i sve druge koji se svakodnevno susreću s različitim oboljenjima”, apeluju iz Sindikata zdravstva i socijalne zaštite.

Ponovili su da je situacija dramatična i da su zdravstveni radnici umorni, iscrpljeni, a mnogi su i bolesni.

“Pomozite nam. Nosite masku, držite distancu, ne idite i ne organizujte nikakva okupljanja. Vaša maska i vaša distanca, čuva vas, čuva nas, čuva zdravstveni sistem, čuva ekonomije, čuva Srpsku, pa zar je toliko teško da ispoštujete mjere. Beskrajno smo zahvalni svima vama koji poštujete sve epidemiološke mjere”, navode u Sindikatu, prenose Nezavisne.

Takođe, pozvali su Ministarsto zdravlja i socijalne zaštite RS, direktore UKC, bolnica i domova zdravlja, kao i Krizni štab da iznađu mogućnost da se sa Zavoda za zapošljavanje pozovu zdravstveni radnici kao pomoć i da se dodatno motivišu zaposleni, kako bi svi zajedno pobijedili virus korona, sačuvali zdravstveni sistem i što je najvažnije sačuvali građane.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име